Lou's Homepage

Videofilmen

Ik begon te filmen in de zomer van 1967, niet op een digitaal medium toen, maar op Super8 filmmateriaal. Tini was in verwachting van ons eerste kind, onze dochter Brigitte, en wat voor beter excuus kan een man hebben om te investeren in een kostbaar filmtoestel?
Gedurende de jeugd van onze drie kinderen filmde ik alles dat gebeurde in en rondom ons huis, op turnwedstrijden, op vakantie, bij het afzwemmen enz. Zij vonden het niet altijd prettig dat hun vader hen overal volgde met de camera, maar toen ze volwassen waren kon ik hen een blijvende impressie van hun jeugd geven, in bewegende beelden en met geluid, nadat ik al mijn Super8 films had overgebracht op 3 sets van 4 DVDs. Hoe dan ook, volgens dit plaatje had onze zoon Matthieu toch wel enige belangstelling voor filmen...
Ik stopte trouwens niet met filmen toen onze kinderen het huis hadden verlaten. Met de introductie van kleurenvideocamera's en andere technische verbeteringen, konden creatieve ideeën veel gemakkelijker gerealiseerd worden dan het geval was met de traditionele film en apparatuur. Mijn huidige video's zijn voornamelijk reisfilms. Aanvankelijk werden ze opgenomen met een SONY Hi8 camera. De analoge SONY Hi8 camera is inmiddels vervangen door een digitale CANON HD camera. De opgenomen video's worden gemonteerd op de PC, waarna de eindproducten worden overgebracht naar DVD en/of Blu-ray disk.
Huidige camera: Canon Legria HF-G25
Montage-PC: Intel Core i7-3770, 3.40 GHz
Montagesoftware: Sony Vegas Pro